přeskočit k navigaci »

 

Tady jsem Kalendář akcí v Karlovarském kraji > Paměť národa Karlovarského kraje

Paměť národa Karlovarského kraje

Paměť národa Karlovarského kraje
 

výstava ve veřejném prostoru

Exteriérová výstava v Mariánských Lázních v parku pod "Cup Vitalem".  Výstava bude na místě k vidění do 14.10.2022.

Na výstavě najdete příběhy osobností, které spojuje novodobá historie Karlovarského kraje. Jsou to příběhy o hrůzách holocaustu, o vyhnání z rodné vsi, o dřině v pracovních táborech, o špiclování, strachu a obavách. Ovšem také o silné vůli, odvaze a neutuchající naději. O víře v Boha a dobro, o lidském soucitu. 

Výstava je doplněna o příběh mariánskolázeňské sochařky Ludmily Seefried- Matějkové, se kterou proběhne i veřejná beseda 27.9.2022 od 18h v Městské knihovně v Mar.Lázních.  

Více informací v příloze.

 

Výstava vznikla za podpory Karlovarského kraje, města Cheb, města Mariánské Lázně, statutárního města Karlovy Vary, společnosti SOT Invent a pana Daniela Chlada

Organizace Post Bellum, z.ú. se dlouhodobě snaží rozvíjet své aktivity i v Karlovarském regionu a ještě před vypuknutím celosvětové pandemie Covid 19 připravila putovní výstavu Paměť národa Karlovarského kraje s příběhy pamětníků, do jejichž života zasáhly totality 20. století. Přichází čas, kdy je možné výstavu představit veřejnosti. 

Výstava vznikla za podpory Karlovarského kraje, města Cheb, statutárního města Karlovy Vary, společnosti SOT Invent a pana Daniela Chlada.

 
datum: 20.9.2022 - 14.10.2022
typ akce: Výstavy
město: 35301 Mariánské Lázně
místo: Mariánské Lázně
pořadatel: Post Bellum, z.ú.
info@postbellum.cz
vložil: Karas

Místo konání na mapě

« zpět na seznam akcí

 
 
 
 
Živý kraj

Živý kraj
oficiální průvodce Karlovarským krajem

E-mail: info@zivykraj.cz