přeskočit k navigaci »

 

Tady jsem Kalendář akcí v Karlovarském kraji > Má Vlast cestami proměn

Má Vlast cestami proměn

Má Vlast cestami proměn
 

Národní putovní výstava

Poslední zastávkou putovní výstavy Má vlast cestami proměn je město Loket, přesněji prostranství pod hradem (přístupová cesta k hradu), kde bude umístěna od 29. dubna do konce května. Výstava je rozdělena do několika kolekcí, v Lokti se představuje čtvrtá v pořadí s proměnami z krajů Jihočeský, Karlovarský, Plzeňský a Ústecký na celkem osmi trojbokých výstavních panelech. Celý projekt výstavy je založen na svědectví o příznivých proměnách zanedbaných míst a sídel v naší krajině. Díky panelům umístěných v exteriérech ve všech koutech republiky je dokládáno odhodlání lidí a ochota řady donorů měnit chátrající stavby v důstojné objekty s užitečnou náplní, dávat veřejnému prostoru novou tvář, sakrálním objektům nalézt svůj ztracený smysl a podpořit přírodu pro nádech k novému životu.

Putovní výstava je vždy realizovaná od máje do máje, tedy ročník výstavy 2021/2022 zde v Lokti svou pouť po republice zakončuje a v červnu budou na slavnostním národním zahájení dne 18.6.2022 na pražském Strahově vystaveny panely s novými proměnami. Loket se do nového ročníku výstavy též zapojí a budou mu věnovány výstavní panely dva, přičemž jeden bude prezentovat kompletní proměnu Dvorany a druhý Šlikovské kaple, která se nachází na hradě. Samozřejmě se budete moci těšit i na tento ročník výstavy ve městě Loket, předpokladem je podzim letošního roku.

Od stejného data, jako bude slavnostní zahájení, budou proměny také zveřejněny na www.cestamipromen.cz a bude otevřeno hlasování pro nejlepší proměnu 14. ročníku, tak neváhejte hlasovat pro loketské proměny.

 
datum: 29.4.2022 - 31.5.2022
typ akce: Výstavy
město: 35733 Loket
místo: hrad Loket
vložil: Karas
další informace: zobrazit

Místo konání na mapě

« zpět na seznam akcí

 
 
 
 
Živý kraj

Živý kraj
oficiální průvodce Karlovarským krajem

E-mail: info@zivykraj.cz