přeskočit k navigaci »

 

Tady jsem Kalendář akcí v Karlovarském kraji > Má Vlast cestami proměn

Má Vlast cestami proměn

Má Vlast cestami proměn
 

Národní putovní výstava

Putovní výstava Má vlast cestami proměn se opět po roce vrací do Lokte, na prostranství pod hradem. Toto umístění a dopravu zajistil Karlovarský kraj.

Výstava je rozdělena do několika kolekcí, v Lokti budou vystaveny panely s proměnami z Jihočeského, Karlovarského, Plzeňského a Ústeckého kraje. Celý projekt výstavy je založen na svědectví o příznivých proměnách zanedbaných míst a sídel v naší krajině. Díky panelům umístěných v exteriérech ve všech koutech republiky je dokládáno odhodlání lidí a ochota řady donátorů měnit chátrající stavby v důstojné objekty s užitečnou náplní, dávat veřejnému prostoru novou tvář, sakrálním objektům nalézt svůj ztracený smysl a podpořit přírodu pro nádech k novému životu.    

Výstava bude oficiálně zahájena  v pondělí 3. 4. 2023 ve 14 hodin, a to za přítomnosti krajské radní pro oblast kultury a památkové péče Oľgy Halákové. Ke zhlédnutí bude do 31. 5. 2023.

Samotné město Loket je zastoupeno dvěma výstavními panely, přičemž jeden prezentuje kompletní proměnu areálu Dvorany, druhý proměnu Šlikovské kaple, která se nachází na hradě.  
 
datum: 3.4.2023 - 31.5.2023
typ akce: Výstavy
město: 35733 Loket
místo: hrad Loket
pořadatel: Karlovarský kraj
jitka.cmokova@kr-karlovarsky.cz
vložil: Karas
další informace: zobrazit

Místo konání na mapě

« zpět na seznam akcí

 
 
 
 
Živý kraj

Živý kraj
oficiální průvodce Karlovarským krajem

E-mail: info@zivykraj.cz