přeskočit k navigaci »

 

Tady jsem Kalendář akcí v Karlovarském kraji > KPBI - Kraje pro bezpečný internet - POKRAČOVÁNÍ z 3.10.

KPBI - Kraje pro bezpečný internet - POKRAČOVÁNÍ z 3.10.

KPBI - Kraje pro bezpečný internet - POKRAČOVÁNÍ z 3.10.
 

internetová soutěž pro žáky základních a středních škol - 8. ročník

Žáci základních a středních škol v Karlovarském kraji se mohou vzdělávat v oblasti bezpečnosti na internetu a vyhrát hodnotné ceny. Projekt Kraje pro bezpečný internet již po osmé spouští soutěžní kvíz.  Žáci se mohou do soutěže zapojit až do konce února 2023.
 
Pro žáky jsou připraveny aktualizované e-learningové lekce a krátké videospoty, kde se dozví nejdůležitější informace z oblasti bezpečnosti na internetu. Na tyto vzdělávací materiály, které je možné využít ve výuce či k samostudiu, navazuje soutěžní znalostní kvíz. Po správném zodpovězení dvaceti otázek jsou soutěžící zařazeni do slosování o hodnotné ceny. Žáci si také mohou po absolvování soutěžního kvízu zasoutěžit i v Kvízu PLUS, který je určen pro opravdové znalce problematiky elektronické bezpečnosti. Lekce a soutěžní kvíz jsou dostupné na webu.

I pro tento rok Karlovarský kraj vyhlásil také Soutěž škol. Základní a střední škola s nejvyšším počtem řešitelů soutěžního kvízu získá poukázku na nákup vybavení (hardware i software) či pomůcek souvisejících se zajištěním nebo zvýšením bezpečnosti žáků při jejich práci ve škole v prostředí internetu ve výši 15 000 Kč.

Po ukončení soutěže proběhne losování vítězů a zároveň také krajské finálové kolo soutěžního Kvízu PLUS. Jeho vítěz bude reprezentovat Karlovarský kraj v celostátním finále.
 
Hlavními partnery soutěžního kvízu jsou již tradičně společnosti Microsoft a Gordic. Vítězové se tak mohou těšit na hi-tech výhry v podobě x-boxů, tabletů nebo fitness náramků.
 
Projekt Kraje pro bezpečný internet je realizován po záštitou Asociace krajů ČR. V rámci svých aktivit také úzce spolupracuje s Policií ČR. Hlavním cílem projektu je zvýšit informovanost o rizicích internetu a možnostech prevence a pomoci. V rámci projektu jsou kromě e-learningových kurzů pro žáky připraveny lekce pro učitele, rodiče, veřejnost, sociální pracovníky a policisty. Dále také videospoty pro rodiče, seniory, mládež a odbornou veřejnost. 
 
datum: 1.12.2022 - 22.1.2023
typ akce: Ostatní
město: 00000 Neurčeno
místo: Karlovarský kraj (města a obce)
pořadatel: Karlovarský kraj
jitka.cmokova@kr-karlovarsky.cz
vložil: Karas
další informace: zobrazit

« zpět na seznam akcí

 
 
 
 
Živý kraj

Živý kraj
oficiální průvodce Karlovarským krajem

E-mail: info@zivykraj.cz